65. Dani Slavonskih planinara

Organiziramo odlazak na 65. Dani Slavonskih planinara

na Jankovacu u nedjelju 5. srpnja 2015.

Polazak je osobnim automobilima ispred caffe bara Corvesano (Konj) u 8:30 sati.

Ide se preko Novog Zvečeva do Slatinskog Dranovca (113 km), potom pješice do Jankovca oko1:30 sati hoda

aktualnolight_elementi209slika1

Jelo je osigurano na Jankovcu: grah 22kn, čobanac 33kn 

VAŽNE NAPOMENE

Molimo da prijavite dolazak najkasnije do 30. lipnja 2015., kako bi mogli što kvalitetnije organizirati logistiku. Poželjno je da javite koji prilaz-turu želite koristiti i da li ćete imati članova koji trebaju prijevoz do Jankovca (vidi slijedeće napomene o prometu)  .

            Ako biste dolazili u subotu, 4.lipnja, i trebate noćenje u čvrstom objektu ili mjesto za kampiranje, obavezno se javite do navedenog datuma radi organizacije istog.

Sve najave na: slavonski.planinari@gmail.com

Dana 5. (nedjelja) planiramo  posebnu regulaciju prometa dijelom ceste Slatinski Drenovac – Velika i neće biti moguće vlastitim prijevozom doći niti parkirati na Jankovcu. Parkirališta za sva vozila su u Slatinskom Drenovcu,  kod Anđine kolibe i Velikoj kod prilaza pl. domu ili u Dubokoj. U slučaju da ne bude puno sudionika, regulacije prometa će prilagođena.

Za sve koji taj dan ne žele ili ne mogu hodati bit će organiziran prijevoz na pravcu Slatinski Drenovac – Jankovac i Anđina koliba – Jankovac. Raspored vožnji će ovisiti o potrebama  pa molimo da ih ranije najavite. Detaljnije  informacije na info punktovima u Sl. Drenovcu  i Anđinoj kolibi koji će biti otvoreni od 8 – 12 sati.

Obzirom na jubilej i značaj Jankovca za slavonsko planinarstvo, molimo sve da dolazak organiziraju na planinarski način – pješice, da se simbolično i stvarno „sletimo” sa svih strana i , po mogućnosti,  isto tako i raziđemo. Nisu planirane nikave druge hodnje s Jankovca, osim individualnog obilaska Grofove staze i okoline. Iz istog razloga želimo maksimalno  izbjeći parkiranje na Jankovcu kako bi sudionicima i posjetiteljima pružao što bolji osječaj zdravog i prirodnog okruženja. Molimo da ovo uzmete u obzir i doprinesete da manifestacija prođe bez nepotrebnog  stresa za sve.

Službeni vodiči će vas čekati na polazištima u naznačeno vrijeme, izvan tog vremena kretanje bez službenih vodiča no preporučamo da to bude jednom od ponuđenih markiranih planinarskih putova:

 Iz pravca Slatinskog Drenovca

– Cestom Slatinski Drenovac -Jankovac 1:20 h – slobodno kretanje bez vodiča

– Jungova staza: Slatinski Drenovac -Klak -Jankovac 1:30 – 2:00 h (organizirani polasci u 9:00 i 11:00)

– Grebenom  Sokolina: Slatinski Drenovac – spust na Kovačicu -Jankovac 2:30h (organizirani polasci u 9:00 i 11.00)

– Jubilarni Jankovački put: Krajna -Rust-V. Radetina -V. Razboj-Jankovac 5:30 h ( polazak u 9:00 – obavezna najava organizatoru)

Iz pravca Velika

– Duboka (fakultet)– Jankovac 1:00 h (Put prvog izleta Bršljana) (organizirani polasci u 9:00 i 11:00)

– Veličke livade – poučna staza – Nevoljaš – Jankovac 3:30 h ( polazak u 9:00 – obavezna najava organizatoru)

– Dom Lapjak – Češljakovački Vis – Jankovac 5:00 h ( polazak u 9:00 – obavezna najava organizatoru)

Iz pravca Anđina koliba

– Anđina koliba – Jezerce –Jankovac 2:30 h (organizirani polasci u 9:00 i 11:00)

– Anđina koliba –Koprivnato brdo –Part. groblje –Kožić hrast –Jankovac 4:00 h (polazak u 9:00 – obavezna najava organizatoru)

 Organizirani boravak na Jankovcu završava najkasnije do 19,00 sati.

 Povratak do vozila:

– pješice, planinarskim putovima  ili cestom

– ukrcajem u vlasti prijevoz koji se ne zadražava na Jankovcu

– organiziranim prijevozom do Sl. Drenovca ili Anđine barake gdje su parkirana vozila – potrebe za ovim prijevozom treba najaviti kod dolaska da organizator  može planirati  potrebe i vrijeme polaska.

 Svim organiziranim grupama biti će na usluzi vodiči u organizaciji domaćina. Oni kojima usluge vodiča nisu potrebne   se umoljavaju da se ipak kreću planiranim trasama kako bi omogućili po potrebi veću učinkovitost HGSS na osiguranju  manifestacije.