Izlet na Hrastovačku goru (planinarska kestenijada Petrinja)

Ovaj izlet koji smo organizirali je bio izlet van našeg plana izleta, a na zahtjev nekoliko članova društva. Tako smo odlučili se odazvati pozivu HPD-u „Zrin“ iz Petrinje na Planinarsku kestenijadu  u subotu 17. listopada 2015.god.Fotografije (1)

Nas sedam članova jer neki su odustali idemo sa dva vozila za Petrinju. Vrijeme putem baš ne ulijeva nadu u dobar dan, ali što je tuje idemo. Putem nas prati magla i kiša. Dolaskom na okupljalište  Strossmayerovo šetalište u Petrinji oblaci se pomalo raskidaju i obučavaju lijepi dan. Nakon pozdravnog govora krećemo prema planinarskom domu „Matija Filjak“ na Hrastovačkoj gori (415m). Do doma usput beremo kestenje tako da se put do doma malo odužio.

Fotografije (26)Na vrhu smo došli do glazbe i toplim grahom i stoji s druge delicije. Hosted i organizirao brojne natjecanja bacanje kamena s ramena na potragu za tartufima posebno dresiranih pasa. Bilo je jako dobra torta s kestenima (priča za tvrtku blisko). Oko kuće dalje okupljaju kestena, tako da naši ruksaci kada razmještanje su mnogo teže nego što je normalno. Na vrhu smo pronašli mnogo poznatih planinara i udobno družiti dok ne počnu natrag. Nakon rekavši zbogom za osoblje spustiti učitava kestena u Petrinji gdje stižemo oko 2:30 sati hoda. U Petrinji ići u pub na kavu, a poslije kave nam šef ugodno iznenađeni donesavši pladnju mješovite roštilja mesa. Čestitamo i lijepa gesta od njega. Dakle, ovaj put je stvarno ugodno.

Vodič Boro