Planinarski vikend (2.-3.12.2023.)

Klimatološki početak zime došao je u petak, 1. prosinca, a za vikend su bila dva izleta. U subotu, 2. prosinca 2023. godine, bio je dječji izlet na Petrov vrh i do Slivinog mosta na zapadnom Papuku, a u nedjelju, 3. prosinca 2023. godine, prošlo se stazama od grada do planinarskog doma na Omanovcu.

Dječji izlet: na Petrov vrh i do Slivinog mosta (2.12.2023.)

Već deseti dječji izlet organizirali smo u suradnji s Planinarskim društvom Petrov vrh iz Daruvara. Kod njihovog planinarskog doma pod Petrovim vrhom na zapadnom Papuku dočekao nas je predsjednik društva Josip Prević i drugi planinari s djecom iz društva. Pod vodstvom Josipa Previća i uz korištenje kompasa po označenoj stazi mali planinarci prvo su krenuli na Petrov Vrh (614 m). Na vrhu glavni vodič ispričao je kako je tamo nekad bio drveni vidikovac koji se srušio prije 40tak godine, ali da sljedećih godina planiraju napravit novi vidikovac. Uslijedio je silazak s vrha do doma te odlazak planinarskom stazom do Slivinog mosta te nakon odmora povratak do doma gdje se u pecari po običaju peklo kobasice. Slivin most izradio je preko potoka Stančevac nekadašnji domar u domu i predsjednik PD Petrov vrh Slavko Pokorny-Sliva.

Fotogalerija:

Zimski uspon od grada do Omanovca (3.12.2023.)

Subotnji izlet obilježila je južina, a nedjeljni izlet već temperature ispod ništice i pravi zimski uvjeti. Tako da smo od grada do Omanovca (655 m) morali krenuti u saonicama Djeda Mraza. Uz zimsku sobu nabrzinu smo pripremili vatru kako bi se zagrijali i ispekli kobasice za ručak, a kod Dekija u planinarskom domu uvijek nedjeljom zimi ima i toplih napitaka. Nakon ručka cjelodnevni zimski izlet završio je povratkom u grad.Fotoglaerija: