Vrijeme zbilja leti kad se zabavljaš (28.-30.5.2022.)

PD “Psunj” – trodnevni izlet na sjeverno-jadranske otoke, Krk, Cres i Lošinj, od 28. svibnja do 30. svibnja 2022. godine.

Krećemo u 7 sati, i već oko 11 smo na stazi prema prekrasnoj Obzovi (569 m) na Krku-HPO. Nakon Obzove, put nas vodi na Mjesečev plato. Uz malo kiše i puno vjetra sretni jer je obilazak tekao prema planu, krećemo na trajekt koji će nas odvesti do našeg smještaja na zasluženi odmor.

Drugi dan sv. Mikula (557 m) na Osoršćici, otok Lošinj. U blizini vrha sv. Mikula na Osoršćici nalazi se i najviši vrh Osoršćice i Lošinja, Televrin (588 m), na kojeg se 28. ožujka 1887. popeo austrijski prijestolonasljednik Rudolf Habsburg. Tamo se nalazi i jama sv. Gaudenta za koju je vezana legenda o tome kako su s Cresa i Lošinja nestale zmije otrovnice nakon što ih je sv. Gaudencije prokleo dok se skrivao na Osoršćici. Zatim slijedi obilazak muzeja Apoksiomena, i uživanje u suncu uz obali mora. Šećer na kraju dana, je posjeta planinarskog doma Sv. Gaudent, a zašto će nam svima baš taj obilazak ostati u sjećanju, najbolje će vam pripovijedati ova vesela družina.

Treći dan, povratak, Sis (639 m) na Cresu-HPO. Vrijeme zbilja leti kad se zabavljaš. Nosimo sa sobom još jedan ruksak prepun predivnih vidika, zajedničkih uspomena i posebnih trenutaka.

Fotogalerija:

Tekst: Sanela Zorbas

Foto: Cuki