Sunčani vikend (6.-7.5.2023.)

Prvi vikend u svibnju donio nam je toplo vrijeme i mnogo sunca za uživanje u prirodi i na otvorenom.

Drugi dječji izlet – do Vinogradine

Nakon tri tjedna u subotu, 6. svibnja 2023. godine, mali planinari ponovno su krenuli u istraživanje obronaka Psunja. Ovaj put su krenuli od grada planinarskom stazom do izvora Markovac. Od izvora, nakon upoznavanja s kartom i kompasom, krenuli su do vrha Kalvarije na kojeg su uspješno stigli služeći se svojom kartom i kompasom. Kako su uspješno savladali taj zadatak preostalo vrijeme je potrošeno u šetnji do vrha Vinogradine iznad planinarske staze koja vodi do Omanovca. Livada s koje se vidi najviši vrh Psunja, Brezovo polje (985 m), i planinarski dom na Omanovcu, bila je odlično mjesto za gablec i uživanje u roštiljskim kobasicama. Prije povratka u grad, bilo je i vremena za igru i još malo učenja. Ponovilo se ranije naučene čvorove i naučilo kako izraditi osmicu te u par lekcija iz prve pomoći isprobali kako si zalijepiti flaster i zamotati zavoj te koga zvati kad se dogodi nezgoda u planini…

Fotogalerija:

Peti memorijalni Slivin pohod

Drugog dana vikenda, 7. svibnja 2023. godine, kod doma pod Petrovim vrhom iznad Daruvara sedmero naših članova stiglo je na 5. memorijalni Slivin pohod. Pod vodstvom glavnog vodiča Narcisa Smojvera iz PD „Petrov vrh“, koji se prigodnim govorom prisjetio Slavka Pokornog-Slive, hodalo se od doma nizbrdo do Slivinog mosta pa do vidikovca Glamačine, do potoka Barica te uz potok do izvora odakle se krenulo u naselje Donji Borki te po trasi SPP-a preko Slivinog mosta vratilo natrag do doma. Nakon 11tak kilometara duge ture ture po zapadnom dijelu Papuka druženje se nastavilo uz ukusan planinarski grah kod doma.

Fotogalerija:

Troje naših planinarki vikend su provele na vrhovima Dalmacije i dalmatinske Zagore. U subotu, 6. svibnja, obišle su vrh Sutvid (1158 m) iznad Živogošća na Riliću (Biokovu), a u nedjelju, 7. svibnja, hodale su do Glavaša (1308 m) na Kamešnici i Malog Maglaja (1455 m) na Troglavu.