planinarski put psunjem – treći izlet

PLANINARSKI PUT PSUNJEM
Ivanovac – Strmac
(treći od pet izleta)

Na uskršnji ponedjeljak 17. travnja 2017. godine, nastavljamo sa obilaskom naše novo uspostavljene planinarske obilaznice pod nazivom Planinarski put Psunjem.

Okupljanje i polazak je ispred muzeja u Pakracu u 8 sati.

KRATAK OPIS TRASE:
Naš trči izlet kreće od Ivanovca prema kamenolomu Fukinac makadm cestom uz sliv potoka Donja Rašaka.Prolazimo kroz aktivni kamenolom i nastavljamo šumskom cestom dalje prema Đankinoj livadi. Ovdje se nalazi KT 9 Muški bunar (775m). Do KT 9 stižemo od Ivanovca za oko 1:15 sati. Od Muškog bunara vračamo se nazad na šumsku cestu i idemo prema Kiku (820m) kojeg obilazimo sa lijeve strane te nastavljamo preko Crne mlake i Bukove ravni te dolazimo do Ravnog gaja (650m) za oko 3:00 sati od Ivanovca gdje je KT 10 naše obilaznice.Od Ravnog gaja spuštamo se preko Pridole  do Strmca gdje je KT 11. Ovdje završava naš obilazak.

PREHRANA: Iz vlastitih naprtnjača.

ZAHTJEVNOST IZLETA: kondicijski otežano, tehnički nezahtjevno

TRAJANJE ČISTOG HODA: Oko 5 sati (pauze za odmore nisu uračunate u satnicu!)
OPREMA: Planinarska obuća i odjeća, planinarski štapovi za pješačenje, oprema u slučaju kiše, sve primjereno vremenskoj prognozi i vlastitim potrebama.

BITNO: Sa sobom ponesite dnevnik planinarske obilaznice Planinarski put Psunjem i Planinarski dnevnik. Dnevnike možete nabaviti u našem društvu.

VAŽNA NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvijete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.
CIJENA: Troškovi prijevoza do Ivanovca i od Strmca do Pakraca zavisno od broja polaznika biti će do 60 kn
VODIČI: Zoran Milaković 098 185 00 88, Borislav Černi 098 325 508

OBAVEZNA PRIJAVA POLAZNIKA RADI OSIGURANJA RIJAEVOZA
na 098 325 508 (Boro) do četvrtka 13. travnja 2017.god