planinarski put psunjem – drugi izlet

PLANINARSKI PUT PSUNJEM
Planinarski dom Omanovac – Ivanovac
(drugi od pet izleta)

U nedjelju 02. travnja 2017. godine, nastavljamo sa obilaskom naše novo uspostavljene planinarske obilaznice pod nazivom Planinarski put Psunjem.

Okupljanje i polazak je ispred muzeja u Pakracu u 8 sati.
KRATAK OPIS TRASE:
Naš drugi izlet kreće od planinarskog doma Omanovac preko Turskih kapija u smjeru Velike poljane. Preko Klupa i Plandišta dolazimo za 1sat hoda do Selišca. Ovdje se nalazi KT5 Planinarskog puta Psunjem, Hajdučka kosa (550 m). Dalje se spuštamo do Pjeskaša i potoka Rogoljice. Prelaskom potoka, penjemo se preko Bukvika za Veliku poljanu gdje stižemo za 1 sat hoda. KT6 Planinarskog puta Psunjem su zidine planinarskog doma Josipa Svobode (710 m) na Velikoj poljani. Nakon odmora, od Velike poljane trasa nas vodi dalje do KT7 Planinarskog puta Psunjem, Mali Oštrenjak (680 m) do kojeg stižemo za 1 sat. Od KT Mali Oštrenjak nastavljamo preko Srnolova, Jaruga i Rovina. Do Ivanovca (390 m) koji je KT8 Planinarskog puta Psunjem, doći ćemo u samoj konačnici makadam cestom uz potok Rašašku za 1:50 h. Silaskom na Ivanovac završava naš drugi izlet obilaska planinarske obilaznice Planinarski put Psunjem.
PREHRANA: Iz vlastitih naprtnjača.

VODA: Dostupna u pl.domu Omanovac.

ZAHTJEVNOST IZLETA: kondicijski otežano, tehnički nezahtjevno
TRAJANJE ČISTOG HODA: Oko 5 sati (pauze za odmore nisu uračunate u satnicu!)
OPREMA: Planinarska obuća i odjeća, planinarski štapovi za pješačenje, oprema u slučaju kiše, sve primjereno vremenskoj prognozi i vlastitim potrebama.

BITNO: Sa sobom ponesite dnevnik planinarske obilaznice Planinarski put Psunjem i Planinarski dnevnik. Dnevnike možete nabaviti u našem društvu.

VAŽNA NAPOMENA: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvijete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

OBAVEZNA PRIJAVA POLAZNIKA RADI OSIGURANJA RIJAEVOZA
na 098 325 508 (Boro) do petka 31. ožujka 2017.god