PLANINARSKI PUT PSUNJEM – četvrti IZLET

Planinarski put Psunjem
Strmac – Vodostaj (četvrti od pet izleta)

Okupljanje 24.rujna 2017.g.(nedjelja) u 7.00 sati kod Glazbene škole

Prijevoz: mini bus 19 mjesta

Prijava: do 18.rujna 2017.g. ili do popunjenja mini busa kod vodiča na broj 098 185 00 88 – Zoka

Prehrana: iz ranca

Zahtjevnost izleta: kondicijski otežano, tehnički nezahtjevno

Trajanje hoda: oko 4 sata (bez odmora)

Oprema: Planinarska obuća i odjeća, planinarski štapovi za pješačenje, oprema u slučaju kiše, sve primjereno vremenskoj prognozi i vlastitim potrebama.

Bitno:  Sa sobom ponesite dnevnik planinarske obilaznice Planinarski put Psunjem i Planinarski dnevnik. Dnevnike možete nabaviti u našem društvu.

Važna napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvijete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.
Cijena: Troškovi prijevoza do Strmca i od Vodostaja do Pakraca zavisno od broja polaznika biti će oko 60kn
Vodiči: Zoran Milaković 098 185 00 88, Borislav Černi 098 325 508

Kratak opis trase: Naš obilazak Planinarskog puta Psunjem nastavljamo na Strmcu (KT 11). Prelazimo preko asfaltne ceste te nastavljamo šumom, u sjevernom smjeru. Staza nas postupno u nekoliko serpentina diže na planinsko rebro brda slikovitog naziva Rebarnice. Krećemo se lijepom hrastovom šumom ne pretjerano strmim, ali stalnim usponom i prelazimo prekonajviše točke Rebarnica . Nakon 1:30 min od Strmac dolazimo do KT 12 Planinarskog puta Psunjem, Veljinu glavu (704 m). Nakon toga krećemo dalje te prvo prolazimo kraj jedne lovačke čeke a nakon presjecanja šumskih putova i pokraj druge te smo za oko 1:00 sat hoda od Veljine glave stigli na KT 13 Petkovicu. Nastavljamo dalje markiranom stazom te nakon 10.min dolazimo do Kapetanice a tamo zapadno prema Strmačkoj humci te nakon 30 min. od Kapetanice dolazimo do spoja sa Slavonskim planinarskim putom i nastavljamo prema Vodostaju. Nakon 20 min. od spoja sa SPP-om a ukupno oko 1 sat od Petkovice dolazimo do 14 KT – Strnjišak. Staza se stalnim padom dalje spušta do šumarijske kuće na Vodostaju gdje se nalazi naša 15 KT do koje dolazimo za 20 min.