Novo pojačanje u markacističkoj sekciji društva

Na tečaju za markaciste u organizaciji Komisije za planinarske putove HPS-a u suradnji s planinarskim društvom „HPD Dilj Gora“ iz Slavonskog broda održanom 4. i 5. lipnja 2022. u Slavonskom Brodu na lokaciji planinarskog doma „Đuro Pilar“ i obroncima Dilj gore naše društvo dobilo je novu školovanu markacisticu. Tečaj koji se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela te ispit uspješno je savladala Sanela Zorbas.

Voditelj tečaja bio je Sven Pavlaković, a u provedbi su još sudjelovali Nenad Greblički, Hrvoje Gold i Žarko Roček kao predavači i instruktori. U organizaciji tečaja također su aktivno sudjelovali i Ivan Kovač, Majda Rončević, Nada Banović te markacisti i markacistice društva domaćina HPD “Dilj Gora”. Osim našeg društva tečaju su uz članove društva suorganizatora „HPD Dilj Gora“ prisustvovali i članovi „HPD Bršljan-Jankovac“, Osijek, „HPD Gojzerica“, Požega, „HPD Sokolovac“, Požega, „PD Zanatlija“, Osijek, „PD Petrov vrh“, Daruvar, „PD Đakovo“, Đakovo, „HPD Strmac“, Nova Gradiška, „HPD Liska“, Ilok, „HPD Cibalia“, Vinkovci i „HPD Lipa“, Lipik. Tečaj od teorijskog i praktičnog dijela, uspješno je završilo 27 polaznika kojima su uručene diplome sa stručnim nazivom markacist HPS-a.

Teorijski dio tečaja sa završnom pisanom provjerom znanja (testom) održan je u subotu u prostorijama planinarskog doma “Đuro Pilar”. Na praktičnom dijelu tečaja u nedjelju, izvedena je demonstracija uređenja raskrižja planinarskih putova te su obilježeni i očišćeni dijelovi planinarskih putova od vrha Čardak (421m) na Dilj gori i to zapadno prema Sovskom jezeru, sjeverno prema Boroviku i istočno prema Lipovici, te dio planinarskog puta od dječjeg rekreacijskog centra “Šuma Striborova” prema Rastušju. U pripremi za praktični dio tečaja polaznici su izradili nosiljke za markacistički pribor: boje, kistove, četke.

Izvor: web HPS-a.

Foto: Sanela Zorbas, web HPS-a.