Nagrade udruge Slavonski planinari za Žarka Ročeka i posthumno za našeg predsjednika Zorana Milakovića-Zoku (25.11.2023.)

Na godišnjoj skupštini održanoj u planinarskom domu “Đuro Pilar” u Slavonskom Brodu  u subotu, 25. studenog 2023. godine, udruga Slavonski planinari nagradila je godišnjim nagradama našeg člana Žarka Ročeka i posthumno našeg predsjednika Zorana Milakovića-Zoku koji nas je prerano napustio 23. lipnja 2023. godine. Nagrade je na skupštini primio Žarko Roček.

Žarko Roček je uz obrazloženje Komisije za priznanja udruge Slavonskih planinara dobio najviši oblik priznanja koje udruga može dodijeliti, pisano priznanje i plaketu s likom “Đure Pilara”. Ovo priznanje se uručuje za naročite uspjehe pojedinca u razvitku planinarstva na području Slavonije te se dodjeljuje planinarima iz planinarskih društava, koji su se u svom cjelokupnom planinarskom radu istakli u organizacijskom djelovanju, širenju masovnosti planinarskih udruga, školovanju planinara, izgradnji ili održavanju planinarskih objekata i putova, zaštiti prirode i drugim aktivnostima od naročitog značaja za razvoj planinarstva u Slavoniji. Može se dodijeliti samo jednom u životu pojedinca.

Zoran Milaković-Zoka (23.3.1972.-23.6.2023.) posthumno je nagrađen nagradom “Antun Petković”, u obliku diplome i plakete s likom Antuna Petkovića. Ovo priznanje su dodjeljuje za izuzetan doprinos u organizaciji i unaprijeđenju rada planinarskih udruga, promidžbi planinarskih udruga i djelatnosti te privlačenju novih članova, naročito mladeži. Priznanjem se nagrađuju istaknuti i cijenjeni planinari, koji su svojim radom jasno pokazali da im je stalo do općeg dobra svoga društva i, naročito, udruge Slavonski planinari.

Na ovoj skupštini među ostalim točkama dnevnog reda usvojena je i promjena Statuta udruge prema kojoj udruga prestaje biti udruga koju čine pojedina planinarska društva sa slavonskog područja kao članice te nadalje djeluje kao udruga čiji članovi mogu biti samo fizičke osobe odnosno planinari i planinarke.