Izlet na maksimov hrast

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ODGOĐEN

IZLET NA MAKSIMOV HRAST

U ponedjeljak 22.lipnja organiziramo pohod na Maksimov hrast (614m). Ovaj puta idemo na vrh sa Požeške strane. Okupljanje je ispred prodavaonice Konzum u Pakracu u 8:00 sati. Ide se osobnim vozilima. Od Pakraca idemo do Brestovca gdje skrećemo prema šumarskoj kući Kuzma. Ovdje ostavljamo vozila i nastavljamo pješice šumskom cestom do Račvišta i izvora. Desno se put odvaja za Dolički grad. Mi idemo lijevo prema vrhu Kamen(600m). Ovdje put ide strmije sve do vrha Kamen. Broj staze je 503. Na vhu se spajamo sa putem 501 i desno idemo za Maksimov hrast. Povratak je planiran istim putem do odvojka za Dolički grad gdje skrećemo desno i nastavljamo putem do doličkog grada.

Od Doličkog grada makadam cestom vračamo se nazad do vozila.
Vozilima nastavljamo put prema N. Gradišci i selu Zakorenj gdje ćemo posjetiti planinarsku kuću
Bajin kijer. Kućom upravlja HPD Sokolovac iz Požege. Ovdje je u planu naložiti vatru i ispeći kobasice ili slaninu tko što ponese sa sobom.
Vrijeme ukupnog hoda je oko 3-4 sata
Sa sobom ponijeti adekvatnu planinarsku opremu te nešto za ispeći. Isto tako i planinarske dnevnike: Dnevnik HPO,Dnevnik Slavonskog planinarskog puta, Dnevnik Fokine staze, Planinarske kuće te Dnevnik pet utvrda Požeške gore.
Radi organiziranja prijevoza obavezna je najava kod vodiča 098 325 508 (BORO)
U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.