izborna Skupština

 

U subotu 12. ožujka 2016. održali smo redovnu izbornu skupštinu našeg društva u planinarskom domu Omanovac.

Prije razrješenja starog izvršnog odbora koji je vodio društvo od 2012. godine i izbora novog izvršnog odbora skupštini su podnijeta izvješća o radu i financijama u 2015. godini te planovi za 2016. godinu. Prijašnji predsjednik društva Krešo Čehulić podnio je izvještaj o aktivnostima ispred izvršnog odbora, Borislav Černi  poveo je još jednom članove društva i goste na odredišta koje su prošle godine posjestili, Dragica Širac navela je kako je društvo prihodovalo 62.935,29 kn i potrošilo 54.983,85 kn tijekom prošle godine,Eva Feldvebl predala je izvješće nadzornog odbora, Željko Feldvebl  je obavijestio kako se sud časti nije imao prilike sastajati jer nije bilo prijava, Žarko Roček predstavio je izvješće sekcije za  markaciju i na kraju je Stevo Nagy poveo sve na visokogorske vrhunce.

Planinarsko društvo Psunj zaslužuje pohvale ne samo od strane Grada Pakraca nego i od drugih jer je društvo koje svojim primjerom, radom, zalaganjem i aktivnostima koje provodi u ovome gradu potvrđuje da je društvo koje zaslužuje našu potpunu podršku.“, rekao je pročelnik pakračke gradske uprave Tomislav Petrač i dodao kako ima veliko zadovoljstvo što može kao predstavnik Grada Pakraca pozdraviti članove ovog vrlo vrijednog društva.

Stari predsjednik Krešo Čehulić prije nego je pozvao novoizabranog predsjednika da se obrati članovima i gostima podijelio je još zahvalnice zaslužnim pojedincima za doprinos u aktivnostima društva i predstavnicima ustanova za suradnju s društvom tijekom njegova mandata. „Plan rada za tekuću godinu ste čuli. Nastavljamo gdje je prethodno vodstvo stalo zato što je to ispravan put koji ne treba mijenjati.“, rekao je novi predsjednik Zoran Milaković te dodao kako se nada da će biti dostojan zamjenik dosadašnjeg predsjednika za što je siguran da će mu svi članovi pri tome pomoći. Među planiranim aktivnostima u 2016. godini uz organiziranje izleta te održavanje i čišćenje svih označenih markiranih staza nalazi se i organizacija već spomenutih Dana planinara Hrvatske na Omanovcu od 24. do 26. lipnja i poduzimanje aktivnosti oko saniranju zidina i uređenje objekta na Velikoj Poljani na mjestu gdje se nekad nalazio planinarski dom „Josipa Svobode“ kako bi se ta imovina društva sačuvala za buduće generacije planinara.

Čestitke novom predsjedniku društva i poklone društvu potom su uručili član izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza Edo Bogović, predsjednica HPD „Lipa“ iz susjednog Lipika Manuela Lipušić, predsjednica PD „Zmajevac“ iz Novske Melita Mihalić i predsjednik PD „Petrov Vrh“ iz Daruvara Slavko Pokorni. „Hrvatski planinarski savez organizaciju Dana planinara dodjeljuje samo najboljim društvima u zemlji, a vi ste svojim dobrim upravljanjem u proteklim godinama dokazali da se nalazite među njima.“, prenio je pohvale od strane izvršnog odbora HPS-a Edo Bogović.

Za sljedeće četverogodišnje razdoblje od 2016. godine do 2020. godine upravljanje društvom skupština na kojoj je prisustvovalo 52 od 85 članova društva povjerila je novom izvršnom odboru sa Zoranom Milakovićem kao predsjednikom, Krešom Čehulićem kao dopredsjednikom. Izabrano je i novi izvršni odbor u koji su ušli osim predsjednika i dopredsjednika još 6 članova. Na skupštini je izabrano i novi nadzorni odbor koji predvodi Eva Feldvebl, a novi sud časti predvodi Željko Feldvebl.

Na sjednici Izvršnog odbora koja je održana u srijedu 16. ožujka izabran je tajnik društva Stevo Nagy, a za blagajnika društva izabrana je Dragica Širac. Formirane su i sekcije sa voditeljima tako da vodstvo društva izgleda sada ovako:

IZRŠNI ODBOR
Zoran Milaković predsjednik
Krešo Čehulić dopredsjednik
Stevo Nagy tajnik
Dragica Širac blagajnik
Borislav Černi član
Matija Arbanas član
Zlatko Grčević član
Ksenija Major član
Žarko Roček član
NADZORNI ODBOR
Eva Feldvebl predsjednik
Helena Sigurnjak član
Željko Milaković član
SUD ČASTI
Željko Feldvebl predsjednik
Zdenko Hudorović član
Josipa Kordić član
SEKCIJA ZA MARKACIJU
Žarko Roček voditelj
Helena Sigurnjak zamjenik
Stevo Nagy član
Branka Ećimović član
Željko Milaković član
SEKCIJA ZA IZLETE I PROPAGANDU
Borislav Černi voditelj
Zoran Milaković član
Stevo Nagy član
Žarko Roček član
SEKCIJA ZA GOSPODARSTVO
Krešo Čehulić voditelj
Matija Arbanas zamjenik
Zlatko Grčević član
Damir Lalić član
Ksenija Major član
Žarko Roček član
VISOKOGORSKA SEKCIJA
Stevo Nagy voditelj
Manuela Lipušić zamjenik
Goran Arbanas član
Antun Ciglenečki član