Dolinom Soče (8.-10.7.2022.)

Veselo društvo planirana okuplja se oko 15 sati kod Konzuma u Pakracu u krećemo prema Sloveniji. Do granice smo se svi skupili i popunili oba kombija i auto.  Ima nas ukupno 20. Uz kratka stajanja dolazimo do Kranjske gore oko 20 sati. Zavojitu cestu preko prijevoja Vršič prelazimo polako u drugoj, a na mjestima i u prvoj brzini. Do planinarskog doma dr. Klementa Juga u Lepeni dolazimo oko 21 sati. Smještamo se u sobe, kasna večera i spavanje.

U subotu ujutro u 6:30 krećemo kombijima prema izvoru Soče. Obilazimo izvor Soče i pratimo rijeku nizvodno. Put nas vodi do korita Mlinarice  preko visećih mostova  sve do Trente gdje pravimo prvu veću pauzu za kavu (netko je uspio i nešto pojesti). Iz doline gledamo Triglav i zakazujemo susret na vrhu Triglava već u kolovozu!
Nakon pauze nastavljamo niz Soču.

Prekrasni krajolici izmjenjuju se dok napredujemo polako prema malim koritima Soče. Oko 13 sati radimo pauzu za ručak na obali rijeke. Uživamo u suncu i hladnoj vodi.  Nakon odmora nastavljamo prema veliki koritima Soče gdje i završavamo našu subotnju turo oko 17 sati.
Po povratku u dom slijedi večera i druženje uz priču. Umorni smo i do 22 sata smo već svi u krevetu.

U nedjelju ujutro odlazimo do slapa u blizini doma, ali zbog suše slap nismo vidjeli.
Ipak, situaciju izvlači Goran koji nas vodi do najvećeg slapa u Sloveniji, slap Boka kod Boveca.
U ritmu vode nastavljamo dalje i odlučujemo se za posjet Tolminskim koritima.
Nakon obilaska, vrijeme je za povratak kući. U Pakrac dolazimo oko 18 sati.

Slijedeći susret sa Slovenijom zakazujemo u kolovozu! Vidimo se na Triglavu!