Dječji izlet: prespavanac na Omanovcu (5.-6.2024.)

12. dječji planinarski izlet po prvi puta je uključivao i noćenje na omiljenom nam Omanovcu. Mali planinari okupili su se kod planinarsko doma Omanovac u petak, 5. travnja 2024. godine te u 18 sati zajedno s roditeljima i voditeljima samostalno ispekli svoju večeru na vatri u toplom ambijentu zalazećeg sunca. Potom su se odvažili na večernju šetnju dionicom kružne staze pomoću naglavnih lampi, te po povratku u dom učili vezivanje planinarskih čvorova. Večer je protekla u pjesmi, čavrljanju, igranju društvenih igara i karata te uživanju u pogledu na noćno ruho naše pakračke doline.

Jutarnji program, nakon doručka koji je pripremio naš dragi domaćin Deki, uključivao je aktivnost orijentacije na karti i u prostoru. Potom su grupe malih planinara otišle u potragu za skrivenim rekvizitima, te su dobile i zagonetke čije je rješavanje tražilo timski rad i suradnju među djecom.

Izlet je završen povratkom u Pakrac planinarskom stazom gdje nas je na nekoliko mjesta iznenadilo blato, a razveselile pokoja žaba i punoglavci te tragovi divljači na stazi. Odmor je prošao uz opuštanje na suncu, ručak i igru djece na Tromeđi. Na Kalvariju se spuštamo umorni, no veseli i zadovoljni.

Do sljedećeg izleta!

Fotogalerija: