14. lipanj u lipiku

Naši dragi planinarski prijatelji i susjedi pozivaju nas 11.lipnja na 14. Lipanj u Lipiku

Više:

Pozivamo sve planinare, zaljubljenike u prirodu te poklonike zdravog načina života kroz kretanje i boravak u prirodi da nam se i ove godine pridruže na tradicionalnom 14. po redu planinarskom pohodu “Lipanj u Lipiku” u nedjelju, 11. lipnja 2017. godine.
Ove godine pripremili smo nešto novo te vas vodimo novom, tijekom protekle godine označenom, planinarskom stazom od Skenderovaca do ostataka zidina Bijele Stijene. Staza je duga 10,4 km, a pod zidine srednjovjekovne utvrde trebali bi stići za 4 sata, s uračunatim vremenom stanki za odmor.
Okupljanje i prijava sudionika je na ulazu u gradski park u Lipiku (kod bolnice) od 9 do 10 sati, odakle se u 10 sati kreće turističkim vlakićem do polazišta u zaseoku Skenderovci. Istovremeno, vozači će se s automobilima uputiti do motela Bijela Stijena kako bi ostavili vozila za povratak nakon pohoda, a kombijem će ih se prebaciti u Skenderovce da se pridruže ostalim sudionicima.
Nakon pola sata hoda ispred planinarskog skloništa “Točkica” kod izvora Točak sudionike će dočekati tradicionalni planinarski doručak, a nakon stanke nastavlja se pustolovina u potrazi za novim i nezaboravnim uspomenama…