Trodnevni izlet na Triglav

Bili smo ponovo na Triglavu

Od 19.do 21. kolovoza organizirali smo još jedan zahtjevan trodnevni izlet. Po treći puta ponovo smo pohodili Trglav ( 2864m) Ovaj puta smo penjali stazom od Kovinske koče dolinom Krme do Triglavskog doma na Kredarici (2515m) i potom na vrh.
Krenuli smo 19.kolovoza (petak) u 3 sata iz Pakraca minibusom. 19 članova našeg društva tako je do Kovinske koče (870m) u dolini Krme stiglo oko 10 sati. Ovdje napuštamo vozilo i nastavljamo dugotrajno penjanje do Triglavskog doma na Kredarici na koji umorni jer smo savladali visinsku razliku od 1645m stižemo oko 18 sati. Smještamo se u sobe i nakon večere odlazimo na spavanje jer ujutro nas čeka uspon na vrh. Ujutro oko 5:30 sati pod okriljem mjesečine i zvjezdanog svoda pod na stijenu Triglava uputilo se 12 planinara, dok ostali ostaju u domu. Na vrh su stigli iza 7 sati, a putem uspinjući se grebenom od Malog Triglava uživali su u pogledu na okolne vrhunce obasjane prvim zrakama sunca.
Nakon povratka do doma i odmora spuštamo se nazad do Kovinske koče ali stazom preko Konjskog sedla. Dolaskom do Kovinske koče večeramo i slavimo Laletov rođendan koji će mu ostati dugo u sjenčanju.
U nedjelju odlazimo prema Pakracu, ali i skrećemo u razgledavanjem svjetski poznatog turističkog mjesta Bleda na istoimenom jezeru. U Bledu se zadržavamo oko 2 sata taman dovoljno za konzumiranje poznate Bledske kremšnite.
Vrijeme nam je bilo jako naklonjeno tako bez obzira na veliki umor i puno žuljeva zadovoljni stižemo u Pakrac oko 18 sat.
Putem smo pomalo već dogovarali sljedeći trodnevni izlet na Srednji Velebit krajem rujna.
Izlet je vodio vodič Zoran Milaković , a pomagali su mu Borislav  i Ludmila Černi i Stevo Nagy