Nedjelja na Kalniku i radni ponedjeljak na Psunju (12.-13.11.2023.)

Vodič Stevo poveo je osam planinara i planinarki na nedjeljni izlet, 12. studenog 2023. godine, po prekrasnoj stazi koja se proteže od starog grada Veliki Kalnik do vrha Vranilac. Krenulo se od planinarskog doma na Kalniku po stazi preko 7 zubi do Vranilca te nastavilo zapadnim grebenom da bi se potom zatvorio krug i vratilo do planinarskog doma.

Ostale fotke s izleta u: Fotogalerija

Sljedećeg dana, u ponedjeljak, 13. studenog 2023. godine, Mario je s motornom pilom otišao na stazu 301 te prerezao nekoliko preostalih prepreka i suhih grana koje su otežavale kretanje planinara na putu do Hajdučke Kose. Time je staza 301 od planinarskog doma Omanovac do Hajdučke Kose potpuno prohodna, a ranije su i osvježene markacije.

Dodajmo još kako je, ovog vikenda u subotu, 11. studenog 2023. godine na najvišem vrhu Slavonije, Brezovom Polju (985 m), pao i snijeg koji se zadržao i do sljedećeg dana. Također je novost da je geodetska piramida na vrhu obnovljena tj. ožbukana je i svježe obojena. Dodajmo još kako je u nedjelju, 12. studenog 2023. godine, naš Psunj posjetilo 35 prijatelja planinara iz HPD Radoboj koji su prešli cijeli planinu od Strmca do našeg doma na Omanovcu. Nakon što su skupinu veselih Zagoraca počastili naši prijatelji iz HPD Strmac Nova Gradiška s tradicionalnom planinarskom dobrodošlicom krenulo se nešto ranije prije početka 12. tradicionalnog pohoda na najviši vrh Slavonije kako bi se na Omanovac moglo stići prije zalaska sunca. Išlo se stazom preko Božikovca, Previta, Dobre vode, Brezovog Polja, Đurinca, Petkovače, Hajdučke Kose i Plandišta do Omanovca.