Lipanj u lipiku

Naši planinarski prijatelji i susjedi PD “Lipa” iz Lipika organiziraju 15. planinarski pohod “Lipanj u Lipiku” 17. lipnja 2018. godine.
– 9 do 10 sati – okupljanje i prijave na ulazu u gradski park u Ulici Marije Terezije u Lipiku kod Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik.
– 10 sati – polazak sudionika na polazište dvije ture u naselje Skenderovci, prijevoz je turističkim vlakićem i besplatan.
– po dolasku svih sudionika u naselje Skenderovce s domaćim vodičima obje grupe (tura A i tura B) zajedno kreću prema zaseoku Gagić i planinarskom skloništu “Točkica” gdje će biti poslužen planinarski doručak (besplatan).
– Tura A – trasa Skenderovci-planinarsko sklonište “Točkica”-križanje staza u šumi Gaj-brdo Sladunje-brdo Čardak-ostaci zidina srednjevjekovne utvrde Bijela Stijena (ukupno trajanje s odmorima 4 sata).
– Tura B – trasa Skenderovci-planinarsko sklonište “Točkica”-vidikovac-Skenderovci (trajanje ture 1 sat i 30 minuta).
– nakon završetka ture B organiziran će biti prijevoz sudionika iz Skenderovaca natrag u gradski park u Lipiku, također će biti organiziran prijevoz sudionika ture A do gradskog parka kada stignu na odredište u Bijeloj Stijeni.
– u prostoru Kursalonu (zgrada pod skelom) u gradskom parku bit će ručak i planinarska zabava za sudionike pohoda te podijela zahvalnica planinarskim društvima.

Pridružimo im se!