Izlet na alan


U pripremi je dvodnevni izlet na sjeverni Velebit 25.-26.srpnja 2020.god. Noćilo bi se u planinarskoj kući Alan. Popeli bi okolne vrhove, a u povratku otišli bi se okupati u Zavratnicu.

RADI LAKŠE ORGANIZACIJE IZLETA  ZAINTERESIRANI SE TREBAJU OBAVEZNO  PRIJAVITI  NA 098482875 ( Stevo) DO NEDJELJE, 19. SRPNJA 2020. GODINE.

Detaljni plan izleta:

  1. dan, subota, 25. srpnja 2020. godine
  • polazak iz Pakraca od 4,30 do 5 h
  • dolazak do planinarske kuće Alan oko 9 h
  • polazak na turu oko 20 minuta nakon dolaska kod planirske kuće Alan, poslije pripreme opreme i ruksaka
  • pl. kuća Alan – Kita – Zečjak – Buljma – pl. kuća Alan; trajanje ture 4-5 sati laganog hoda
  • nakon povratka do pl. kuće odmor za kavu, jelo i piće – oko 30 minuta – te za grupu koja drugog dana ide na Šatorinu vožnja do Jablanca na popodnevno/večernje kupanje.

2. dan, nedjelja, 26. srpnja 2020. godine

  • buđenje i doručak do 8 sati
  • grupa A (lakša) – vožnja do Jablanca – šetnja do uvale Zavratnica (uvala Zavratnica udaljena je pola sata laganog hoda uređenom šetnicom od Jablanca) – kupanje i aktivnosti po želji u Jablancu do trenutka kada se grupa B vrati s hodanja do pl. kuće Alan. Ulaznica za uvalu je 30 kn.
  • grupa B (teža) – polazak Premužićevom stazom u smjeru Šatorine, dolazak na Šatorinu, povratak prema Premužićevoj stazi preko Matijević brijega te Premužićevom stazom natrag do planinarske kuće Alan

Oprema: pl. štapovi, cipele, ruksak, čeona lampa, zaštitna krema s UV faktorom i ostala planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima. Odjeća prilagođena vremenskim uvjetima. Hrana u rukskaku za nekoliko sati i dovoljno tekućine, napunjen mobitel.

Obavezni dokumenti: iskaznica HPS s ovjerenom markicom za 2020. ghodinu, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica.

Za entuzijaste dnevnici planinarskih obilaznica (Hrvatska planinarska obilaznica, dnevnik Hrvatske planinarske kuće, Fokina obilaznica…).

Napomena: Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

PRIJAVE NA 098482875 ( Stevo) DO NEDJELJE, 19. SRPNJA 2020. GODINE ILI DO POPUNE REZERVIRANIH MJESTA (16).