Izet u nedjelju: Kričke-Bjelajci (16.7.2023.)

Nakon kraće stanke, nedjelju 16.7. odlučili smo provesti u prirodi, daleko od vrućine asfalta. Jozefina je organizirala izlet od sela Kričke do špilje u Bjelajcima.
Krenuli smo ujutro u 08:00 iz Pakraca i nakon 20ak minuta stigli smo do polazne točke u selu Kričke.  Trasa izleta prvo prati  potok Kopanjica, a zatim uz potok Rečica. Prekrasna priroda, odlično društvo i ugodno vrijeme u hladovini. Teren je ravan i nije težak, polako napredujemo i već za sat i pol stižemo do špilje. Malo istražujemo, odmaramo i odlučujemo se očistiti i urediti izvor koji se nalazi nedaleko špilje. Timskim radom, gotovi smo za 20ak minuta.
U povratku odlučujemo pokupiti sve plastične trake koje su ostale nakon razminiravanja, a vjetar i voda su ih raznijeli duž potoka Rečica. Traka po traka i skupili smo 3 vreće smeća i jedan kanister. Očistili smo dobar dio potoka, ali ostalo je još traka koje nismo pokupili jer nismo vh imali više gdje stavljati.

Po dolasku u selo Kričke, sjedamo u aute i vozimo se do Šumetlice. Kod Laleta, nas već čekaju domaćini i vatra za kobasice.
Vrlo brzo stol je pun kobasica, salate, luka, gljiva, …neka ručak započne!
Nakon ručka ide kava, red priče i druženja, a za kraj i dvije partije Kubba.

Prekrasno proveden dan, u dobrom društvu, daleko od gradske vrućine!