Dvodnevni izlet u gorski kotar

ORGANIZIRAMO DVODNEVNI IZLET U GORSKI KOTAR

17.-18.kolovoza 2019.god.

Organiziramo dvodnevni izlet u Gorski kotar. Popeti ćemo se na Špičasti vrh (702m), Okrugljak (886m) i Javorovu kosu (1015m). Noći se u planinarskom domu „Zeleni Vir“.
PLAN IZLETA:
Polazi se 17.kolovoza u 6 sati ispred prodavaonice Konzum u Pkarcu. Idemo auto cestom do Brod Moravice gdje uz poneko stajanje planirano je doći oko 9 sati. Nastavljamo još 3 km do Moravičkih Sela gdje ostavljamo vozilo i penjemo na Špičasti vrh. Do vrha nam treba nešto više od sat vremena hoda. Na vrhu klasična procedura, kratki odmor, fotografiranje ovjera dnevnika i uživanje na predivnom pogledu na Risnjak, Snježnik itd. Istim putem vračamo se nazad do vozila i odlazimo vozilima do Male Drage odakle penjemo na Okrugljak za koji nam treba nešto preko sat vremena. Ponovo se istom stazom vračamo do vozila i odlazimo do u Gornji Kuti. Ovdje je smještena planinarska kuća Lazica. Od Gornj Kuti idemo vozilima do Zelenog vira gdje ćemo biti smješteni.
Drugi dan 18. Kolovoza 2019. nakon jutarnje kavice i doručka odlazimo u Ravnu Goru. Od Ravne Gore penjemo se na vrh Javorove kuse (1015m) za nešto oko sat vremena stižemo na vrh. Slijedi odmor fotografiranje i ovjera dnevnika. Spuštamo se istom stazom nazad do vozila i povratak kući.
Prijevoz je kombijem (gradski crveni)
Prdviđeni troškovi : oko 200 kn (u trošak ulazi najam kombija, gorivo cestarina, noćenje i doručak)
Sa sobom ponijeti: standardnu planinarsku opremu dnevnike HPO i druge koji obuhvaćaju ove vrhove dnevnik planinarske kuće.

PRIJAVE I INFORMACIJE KOD VODIČA 098 325 508 (Boro)

Prijave se primaju do popunjenja kombija

U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa.