4. noćni uspon na Omanovac

Preko 50 planinara i ljubitelja prirode krenulo je 11. veljače s parkirališta ispred glazbene škole u Pakracu prema svom odredištu planinarskom domu Omanovac.
Sad možemo sa sigurnošću reći da je noćni uspona na Omanovac postao tradicionalni ne samo za naše planinare nego i druge zaljubljenike hodanja i druženja u prirodi.
1. noćni uspon na Omanovac organizirali smo 8.veljače 2014.
Ovaj noćni pohod okupio je do sada najviše polaznika.Isto tako ovaj puta smo praveći plan izleta nastojali da taj dan bude i dan punog mjeseca koji nam je pomogao kod kretanja.
Svi sudionici ovog tradicionalnog noćnog uspona za malo više od dva sata hoda stigli su na odredište pod vodstvom planinarskog vodiča Zoke pomoćnog vodiča Steve. Kretalismo se trasom preko Tri križa, Kalvarije, spomenika Golubica, odmorište Tromeđa i Ploča do planinarskog doma. Nakon odmora na Tromeđi uz stazu se počelo primjećivati sve više i više snijega kojega je na 100 metara ispod Omanovca već bilo oko pet do 10 cm.
Na odredištu kod našeg planinarskog skloništa uz planinarski dom sudionike je dočekalo još desetak članova našeg društva koji su pripremili logorsku vatru i zagrijali sklonište. Druženje se nastavilo uz pečenje kobasica i slanine donesenih u ruksacima te na večeri i razgovoru u prostorima skloništa i obližnjeg planinarskog doma „Omanovac“