14. Izleta u nepoznati Papuk

Međunarodni dan planina- nepoznati Papuk

Više od 400 planinara iz 23 planinarska društva okupilo se u nedjelju 08.12.2019. u Slatinskom Drenovcu kako bih obilježilo Međunarodni dan planina. Naše društvo je uveličalo je ovaj dan sa 12 polaznika.
Organizirali su ga partneri Park prirode Papuk i udruga Slavonski planinari. Hrvatski planinarski savez podupire ovo događanje kao službeno obilježavanje Međunarodnog dana planina za Hrvatsku, a UN je ga je ove godine posvetio temi „Planine su važne za mlade”.
Službeni naziv ovog izleta je: “Četvrtom lovačkom” do Jankovca
Do Jankovca se hodalo kraćom stazom oko1:30 sata – gradina Klak, dijelom Starim drumom pa priječenje starom stazom „četvrta lovačka”
Dužom stazom oko 3 sata – uz potok Šumećicu, Kamenita kosa, Sokolina.
Mi smo se podjelili tako da nas je pola išlo kraćom, a pola dužom. Naša kraća staza se odužila pa smo je hodali preko 2 sata
Na Jankovcu je PP Papuk počastio sve sudionike svježe pečenom domaćom kobasicom, trebalo je samo nešto strpljenja u redu za podjelu.
Autor knjige “Jankovac – planinarska priča”, Đorđe Balić pričao je zainteresiranima o nepoznatim ili manje poznatim zanimljivostima iz povijesti lokaliteta.
Vodič : Borislav Černi